Your natural way to beauty

67232012_3013619565346660_4897828795144390719_n
 
Γνωρίστε τον George, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το εμβληματικό τριαντάφυλλο της Jurlique!

To 2015 με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων ίδρυσης της Jurlique σκεφτήκαμε πως χρειαζόμασταν κάτι μοναδικό, κάτι που να αντιπροσωπεύει την εικόνα και την ταυτότητα της Jurlique. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πάρα μόνο ένα πράγμα: το εμβληματικό συστατικό της Jurlique, το τριαντάφυλλο!

Δεν θα μπορούσε όμως να είναι ένα απλό τριαντάφυλλο. Όπως και η Jurlique το τριαντάφυλλο αυτό θα έπρεπε να είναι απλά μοναδικό. Θα έπρεπε να καλλιεργείτε αποκλειστικά στο αγρόκτημα μας στους λόφους της Αδελαΐδας και να είναι άριστης ποιότητας.

Σε αυτό το σημείο κάνει την εμφάνισή του ο George Thomson. Ένας διάσημος καλλιεργητής τριαντάφυλλων με έδρα τη Νότια Αυστραλία. ο George καλλιέργησε πρώτος το 2014 τη συγκεκριμένη ποικιλία τριαντάφυλλου. Το μοναδικό έντονο άρωμα, το όμορφο απαλό ροζ χρώμα, τα μεγάλα του ανθισμένα πέταλα και η ενυδατική του υπερδύναμη ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε, το ένα και μοναδικό!

Θα το συναντήσετε στο Rosewater Balancing Mist και στη νέα ενυδατική σειρά Μoisture Plus Rare Rose.

To ενδιαφέρον του George για την καλλιέργεια ξεκίνησε στην Σκωτία. Καθώς ο πατέρας του καλλιεργούσε πατάτες. Έτσι γεννήθηκε η πρώτη σπίθα για τη βοτανολογία. Ακολούθησαν σχετικές σπουδές στο Λονδίνο καταλήγοντας τελικά στην Αυστραλία όπου ξεκίνησε τη καλλιέργεια του τριαντάφυλλου

Από το 1960 και για τα επόμενα 20 χρόνια ο George καλλιεργούσε  τριαντάφυλλα προσπαθώντας να τα πουλήσει σε εταιρείες. Ήταν ένας δύσκολος καιρός. Όπως εξηγεί ο ίδιος χρειάστηκε πολύ χρόνο καθώς «από την ημέρα που καλλιεργείται το λουλούδι μέχρι την ημέρα που παραδίδεις την ποικιλία στην αγορά, χρειάζονται περίπου 10 χρόνια. Θα μπορούσατε να πεθάνετε και οκτώ χρόνια αργότερα να έχουν δημιουργηθεί νέα τριαντάφυλλα. Δεν είναι υπέροχο;»

«Η αναπαραγωγή του τριαντάφυλλου στην Αυστραλία ήταν ένας πραγματικός αγώνας εξαιτίας της δύναμης των εισαγωγικών παραγόντων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται στην Αυστραλία δεν είναι καλής ποιότητας. Δυστυχώς, είναι πλέον νοοτροπία και το βρίσκω πολύ απογοητευτικό. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν μερικές φορές όταν αισθάνθηκα ότι θα τα παρατήσω και θα κάνω κάτι άλλο.  Αλλά τότε σκέφτηκα, “Και τι έγινε; Θα καλλιεργήσω τριαντάφυλλα για τον εαυτό μου».

 

Με επιμονή και προσπάθεια, έγινε ένας από τους πιο σεβαστούς καλλιεργητές της Νότιας Αυστραλίας. Και τώρα, λέει, τα τριαντάφυλλα του θα ξεπεράσουν όσα εισάγονται στη χώρα, χάρη στο γεγονός ότι καλλιεργούνται για να αντέχουν σε ζεστές  αλλά και ξηρές συνθήκες.

Ο George επιλέγει τα καλύτερα θηλυκά φυτά (εκείνα που παράγουν τους καλύτερους σπόρους). H θηλυκή γραμμή είναι η πιο σημαντική. Δεν είναι τυχαίο με κανένα τρόπο, αυτό που κάνω είναι γνωστό ως αναπαραγωγή γραμμών. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς γιατί χρησιμοποιείς τόσες πολλές διαφορετικές ποικιλίες, γι΄αυτό το διατηρώ αρχεία.

“Πρέπει να προετοιμάσεις τα φυτά. Παίρνετε το λουλούδι τη στιγμή που αρχίζει να ανοίγει, λίγο πριν το στάδιο που κάνει την εμφάνισή του το μπουμπούκι. Στη συνέχεια, αφαιρείτε όλα τα πέταλα και αφήνετε το στίγμα στο κέντρο, το οποίο είναι το θηλυκό μέρος. Παίρνετε όποια γύρη θέλετε να χρησιμοποιήσετε από μια διαφορετική ποικιλία, διατηρείτε το άκρο του  και τα τοποθετείται σε ένα πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά από 24 ώρες θα πέσει η γύρη – απλά χρησιμοποιείτε το δάχτυλό σας για να το βουτήξετε στη γύρη και να το βάλετε στο θηλυκό κομμάτι που ετοιμάσατε την προηγούμενη ημέρα.”

Όσο για το τριαντάφυλλο της Jurlique, ο George αναφέρει ότι χρειάστηκε αρκετή δουλειά (και τύχη) για να δημιουργήσει τη σημερινή του μορφή.  Ένα μεγάλο, απαλό ροζ λουλούδι, με ελάχιστα αγκάθια – διευκολύνοντας έτσι τους εργαζόμενούς μας – και το “πιο αρωματισμένο” τριαντάφυλλο που έχει γεννηθεί ποτέ.

Ο τρόπος με τον οποίο ο George αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα τριαντάφυλλα  – παρά τις αποτυχίες και παρά τις προκλήσεις, μαρτυρούν το πάθος του για το λουλούδι και την αληθινή  του αγάπη για αυτό που κάνει. Στα 82, «υποτίθεται ότι είναι συνταξιούχος» αλλά συνεχίζει να καλλιεργεί όσο το δυνατόν περισσότερο τριαντάφυλλα, δωρίζοντας πολλά από αυτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Και, φυσικά, δεν ξεχνάμε το σημαντικό του έργο για τη Jurlique. Από τότε που το  τριαντάφυλλο της Jurlique έφτασε για πρώτη φορά στο αγρόκτημα μας το 2015, εκπαιδεύει τους υπαλλήλους μας πως να κλαδεύουν σωστά και να φροντίζουν τα τριαντάφυλλα, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο τις γνώσεις του, έτσι ώστε το πάθος του να μπορεί να συνεχίσει  στις επόμενες γενιές.

 

Επικοινωνία

Distribrands LTD

Λ.Λαυρίου 83

Γλυκά Νερά, ΤΚ 15354

τηλ: 2108067190

Σχετικά με την Jurlique

Η Εταιρία

Αποστολή – Δέσμευση

Η Φάρμα της Jurlique

copyright 2019, Jurlique | Design & Development by: Concept Communication Strategies